Introductie

Welkom

Ik ben R. Jansen,

Ik ben de schrijfster en maakster van deze website.

Als je het lezen van de artikeltjes interessant vindt kun je ook een boekje van mij kopen. Misschien dat ik er nog een paar schrijf.

Of iets doneren, dat kan ook.

Ik heb onder anderen een e-boekje geschreven met de naam: “De mythe over het ontstaan van het leven”. Dat is tijdelijk extra voordelig.

Met name voor 15 euro is het nu bij mij te bestellen via E-Bay.

Ik ben vooral geïnteresseerd in Jyotish astrologie. Dat is de astrologie uit India. Www.dirah.org  is de academie waar ik mijn opleiding in Jyotish basic en gevorderd heb gevolgd.

Jyotish is de astrologie uit India.

Het zijn de oude Vedische zieners geweest die deze astrologie indertijd hebben ontwikkeld. Zij bezaten toen het vermogen om zulke wijze vormen naar voren te brengen. In eerste instantie kregen zij dat via een vorm van meditatie door. In onze tijd kunnen we dat niet meer. Aldus waren zij (deze wijze zieners uit India) in staat om zich te verbinden via hun multidimensionale bewustzijn met de goddelijke sferen, en konden zij daarmee rechtstreeks communiceren.

Zij droegen hun kennis uit met als doel de eeuwige natuurwet van het leven te handhaven en te beschermen. Zij staan bekend als de eeuwenoude, Vedische traditie van leermeesters en het zijn hun universele inzichten die systematisch in de Vedische geschriften zijn opgetekend.

E-boek over het leggen van Tarot kaarten

Ik heb een e-book over het leggen van tarotkaarten geschreven wat kost 25,- euro met uitleg over de kaarten en de legging en interpretatie van de kaarten. Je kunt deze  e-boekjes op deze website vinden onder de naam: E-BOOKS  en dan via die link kom je uit bij E-bay of bij de boekenwinkel Bol.com.

De verdere prijzen en mogelijkheden staan ook op de website en zijn via deze link te vinden. Stuur me een mailtje wanneer je interesse hebt in hetgeen ik doe. Misschien kan ik iets voor je betekenen.

Jyotish of Oosterse astrologie

De oosterse methode in astrologie verschilt wel met de westerse methode
De oosterse methode brengt veel meer aan het licht

De studie in Indiase astrologie (Jyotish) wordt dan ook terecht  ‘de studie van het licht’ genoemd.
De Indiase horoscoop is uitgebreid en er wordt veel rekening gehouden met onder andere de Noorder – en  Zuider maansknoop.

Maar er wordt vooral veel rekening gehouden met de Maan, want de Maan weerkaatst de zonnestralen, het Prana wat de Zon uitstraalt naar de aarde. Hierdoor komt de levenskracht in feite via de Maan op de aarde terecht. En via dat leven kunnen er dingen worden gemanifesteerd op aarde door onder anderen de mensen. Ook de planeten stralen kracht uit, waardoor er inwerkingen in de mens plaats vinden. Op die manier hebben de planeten invloed in je leven, zowel astraal, psychisch en lichamelijk.
Over de schaduw planeten Rahu en Ketu, de Noorder en de Zuider maansknopen, staat een artikel op deze website. Hiermee wordt veel rekening gehouden bij de duiding in Jyotish astrologie.

Er zijn wel overeenkomsten tussen de Westerse en de Indiase astrologie; zoals onder andere de aspecten en de betekenis van de planeten. Ook de betekenis van de huizen is bijna hetzelfde bij beide methoden.

Bij Jyotish wordt gebruik gemaakt van de Siderische kaart. Ook worden er meer technieken gebruikt bij Jyotish dan bij Westerse astrologie. Dit gaat bijvoorbeeld via de betekenis van Nakshatras en Dasha’s, waar veel waarde aan wordt gegeven bij het nakijken van progressies.

Daarom is het ook zeker de moeite waard om eens een Jyotish of Vedic Chart te laten maken om weer nieuwe dingen in jezelf te kunnen ontdekken.
Je kunt contact met mij opnemen.  T. 0031618676720 

Of bel naar: 0618792614 of stuur een mailtje.

radclyffe.ja@hotmail.com

info@doriens.com

het cursus boekje

Bij het onderwerp ‘Jyotish’ op deze website kun je meer uitleg vinden over Jyotish of Indiase astrologie. Dorien Jansen